FAQ

Varför är naturlig och ekologisk hudvård bättre?

Ett bra naturligt och ekologiskt hudvårdsmärke tar hänsyn både till miljön och till din hälsa. Om de sakerna är viktiga för dig är det definitivt bättre att välja naturliga hudvårdsprodukter. Vår rena och medvetna hudvård innehåller >95% ingredienser av naturligt ursprung. 

Vår hudvårdsserie är tillverkad enligt något som heter Eco Cert. Vi kommer i framtiden ha den korrekta certifieringen men det är en väldigt kostsam process så än så länge så nöjer vi oss med att tillverka enligt Eco Certs standard.

Jag är vegan, är allt innehåll verkligen veganskt?

Ja, alla våra hudvårdsprodukter är helt veganska och ekologiska.

Är era produkter testade på djur?

Nej, inga av våra produkter testas på djur vilket är en självklarhet för oss.

Vetenskapen har också utvecklats så pass mycket att det nu finns många både bättre och mer pålitliga alternativ till djurförsök.

Jag har känslig hud samt rosacea passar era produkter min hud?

Vi har många kunder med både känslig hud och rosacea. Våra produkter är ekologiska och innehåller lugnande aloe vera och ett ekologiskt algextrakt som är både lugnande och har visat sig ha många fina effekter på huden.

Var producerar ni era produkter?

Vi producerar alla våra hudvårdsprodukter på svenska västkusten.

Min hud i ansiktet är väldigt torr, kan jag använda era produkter?

Absolut alla våra ansiktsprodukter passar bra till torr hud då det finns mycket fukt och näring i hela vår hudvårdsserie.

Följ vår hudvårdsrutin för torr hud om du vill ha en mjuk hud med lyster.

Kan jag betala med Klarna eller Swish?

Du kan välja betalning med både Klarna och Swish.

Hur lång tid tar det innan jag får mina produkter?

Din order går iväg vardagar samma dag (om order kommer innan kl 12), annars nästföljande arbetsdag.

Vilka av era produkter kan jag som gravid/ammande använda?

Alla våra produkter är ekologiska och snälla mot både kroppen och miljön.

De finns inga hormonstörande ämnen, mikroplaster, peg, silikoner i våra hudvårdsprodukter och de är specifikt anpassade för att vara med dig på din resa då du önskar bli gravid, under din graviditet och när du ammar.

Våra produkter hjälper dig tryggt med din hudvårdsrutin! 

Jag är i förklimakteriet och min vän är i klimakteriet, är era produkter säkra för oss?

Ja, alla våra ekologiska hudvårdsprodukter innehåller varken hormonstörande ämnen, silikoner, peg eller parabener så ni kan tryggt använda vår hudvård.

Hur väljer jag rätt produkter för just min hudtyp?

Läs mer om tips under respektive hudtyp eller kontakta oss på info@sagaofidun.com för att få hjälp av våra hudvårdsexperter.

Hur länge måste jag använda en produkt innan jag ser ett resultat?

Hur lång tid det tar innan man kan se resultat från en ny hudvårdsserie kan variera beroende på flera faktorer som vilken hudtyp man har, de specifika produkterna du använder, och vilken typ av resultat du förväntar dig.

Generellt sett kan vissa mindre förändringar, som förbättrad fuktighet eller minskad oljighet, märkas inom några dagar till en vecka. 

För mer betydande resultat, som minskning av fina linjer, förbättrad hudton eller klarhet, kan det ta flera veckor till månader.

Det är viktigt att vara konsekvent med användningen och ge produkterna tillräckligt med tid att verka.

Hudens cellförnyelsecykel varar i genomsnitt omkring 28 dagar, så ofta rekommenderas det att vänta åtminstone en månad för att bedöma effektiviteten av en ny hudvårdsserie.

Blanda hudvårdsprodukter från olika märken - är det möjligt?

Att blanda hudvårdsprodukter från olika märken är möjligt och kan fungera bra för din hud. Men det är viktigt att notera att många märken utvecklar sina produkter för att fungera bäst tillsammans.

Att hålla sig till ett märke kan underlätta i att hitta en effektiv och samordnad hudvårdsrutin som passar just din hudtyp.

Varför försämras huden ibland med nya hudvårdsprodukter?

Det kan vara så att man upplever en tillfällig försämring av huden när man börjar med nya hudvårdsprodukter. Detta beror på att huden anpassar sig till de nya produkterna och ingredienserna och det kan ta mellan 2 och 8 veckor.

Här får du ha tålamod: ge din hud tid att anpassa sig till den nya rutinen då kommer oftast även resultatet.

Vad är serum för ansiktet och varför behöver man det?

Serum för ansiktet är en av de mest effektiva och viktiga produkterna i din hudvårdsrutin då serum har små molekyler som effektivt kan leverera aktiva ingredienser djupt ner i huden. Serumet verkar även som en katalysator till resterande produkter.

Måste jag ha en lång hudvårdsrutin för att se effekt?

Vi jobbar med en minimalistisk ekologisk hudvård vilket i korthet innebär att man prioriterar kvalitet framför kvantitet, vilket kan hjälpa dig till en bättre hudhälsa, tidsbesparingar, ekonomiska fördelar och en mer hållbar livsstil.

Kan jag använda min ansiktsolja även under sommaren?

Självklart kan du använda din ansiktsolja även under sommarmånaderna. Det är faktiskt så att huden kan bli torr och förlora sin lyster på grund av solens strålar och saltvatten från bad.

I detta sammanhang är en vitaliserande ansiktsolja som en riktig "hudcocktail". Den hjälper inte bara till att återfukta huden utan även att ge den en hälsosam och fint glow utan att man blir glansig.

Vad är hyaluronsyra och varför är det bra?

Du kan läsa mer om hyaluronsyra och annat innehåll under ingredienser. Kortfattat så är Hyaluronsyra ett kroppseget ämne med en gelliknande konsistens som har en stor vattenbindande förmåga. Ungefär 50 % av kroppens hyaluronsyra återfinns i huden – där det bland annat hjälper till att hålla huden återfuktad, elastisk och smidig. Kroppens produktion av hyaluronsyra är dock avtagande med åren. Hyaluronsyra i hudvård är därför populärt eftersom det särskilt stöttar torr och mogen hud att binda kvar fukt i huden samt reducerar torrhetslinjer och rynkor genom dess utfyllande effekt. 

När ska man börja använda anti-ageing-produkter?

Hudens produktion av kollagen och elastin, som är avgörande för ungdomlig och elastisk hud, börjar tyvärr minska redan när man är i 20-årsåldern.

Dessutom blir cellförnyelsen långsammare med tiden. Det är därför klokt att börja använda anti-ageing-produkter tidigt för att bevara hudens elasticitet och lyster. 

Det går inte att säga en exakt tid utan det är upp till dig när du vill börja använda produkter som förebygger hudens åldrande. Nyckeln ligger i att tillhandahålla din hud det den behöver för att åldras på bästa sätt och behålla sin hälsa och lyster över tid.

Hittade du inte svaret du sökte?

Inga problem, maila oss på info@sagaofidun.com
Så svarar vi inom 36 timmar på vardagar.