Varför ska du välja Saga of Idun?

Ingredienser

De positiva effekterna av aktiv ekologisk hudvård inkluderar förbättrad hudhälsa, minskad risk för allergiska reaktioner och irritation, samt en minskad miljöpåverkan genom att undvika användning av skadliga kemikalier.

Att investera i högkvalitativa produkter kan resultera i en långsiktigt sundare hud med förbättrad lyster, även om kostnaden kan vara något högre jämfört med produkter som innehåller syntetiska ingredienser.

Det är viktigt att vara medveten när du väljer hudvårdsprodukter och att ta hänsyn till både din egen hud och miljön.

Här nedan hittar du några av de noga utvalda hudvårdsingredienserna som utmärker Saga of Iduns produkter.

 

Våra utvalda ingredienser

 • Algextrakt

  Alger är en hudvårdsfavorit med många fördelar. Dessa havsväxter är kända för sin höga återfuktning, likvärdig med hyaluronsyra. De rika antioxidanterna, inklusive vitamin C och E, skyddar huden mot fria radikaler och åldrande.

  Alger är även antiinflammatoriska och rika på näringsämnen, perfekta för känslig hud.

 • Hyaluronsyra

  Hyaluronsyra, en naturlig molekyl i människokroppen, är en viktig komponent i hudens bindväv och avgörande för struktur och elasticitet.

  Med åldern minskar produktionen av hyaluronsyra, vilket kan leda till torrhet och synliga ålderstecken som rynkor.

  Våra produkter använder hyaluronsyra för att djupgående återfukta huden och bevara dess ungdomliga utseende.

 • Bakuchiol

  Bakuchiol, från Psoralea Corylifolia, har blivit hudvårdens stjärna som retinolalternativ.

  Med milda egenskaper passar det känslig hud perfekt, undvikande av obehagliga biverkningar.

  Dess antiinflammatoriska krafter lugnar och minskar rodnad, medan det ökar kollagenproduktionen för att reducera fina linjer. Bekämpar hyperpigmentering för en jämnare, strålande hudton – en säker och mild naturlig ingrediens.

 • Niacinamide

  Niacinamide, en vattenlöslig form av vitamin B3, förbättrar hudens struktur och barriärfunktion. Det minskar fuktförlust, skyddar mot miljöföroreningar och förbättrar elasticitet samt minskar synligheten av porer och ojämn hudton.

  Med antiinflammatoriska egenskaper minskar det rodnad och irritation. Dess stabilitet i solljus och syre gör det till en idealisk ingrediens i hudvårdsprodukter, perfekt även för känslig hud

 • Aloe vera

  Aloe vera, rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter, lugnar och återfuktar huden. Med förmågan att minska inflammation och rodnad är den en favorit i produkter för känslig hud.

  Aloe vera förbättrar elasticitet, minskar ärrbildning och behandlar brännskador. Dess kollagenproduktion reducerar även fina linjer och rynkor, vilket gör den till en mångsidig hudvårdsingrediens

Algextrakt
Hyaluronsyra
Bakuchiol
Aloe vera

 • Pentavitin

  Pentavitin, utvunnet från sockerbetor, är en naturlig ingrediens som liknar hudens eget fuktgivande ämne. Den återställer hudens naturliga fuktbalans och binder fukt i upp till 72 timmar, fungerar som en effektiv fuktbarriär mot uttorkning och yttre påfrestningar.

  Pentavitin förbättrar elasticitet och mjukhet, minskar rodnad och irritation, och passar särskilt bra för torr hud och miljöer som kan torka ut.

 • Pantotensyra

  Pantotensyra, eller vitamin B5, är en vattenlöslig vitamin med många hudfördelar. Den återfuktar och mjukgör effektivt huden, och är en vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter.

  Pantotensyra bevarar fuktbalansen, minskar torrhet samt förbättrar hudens mjukhet och elasticitet. Dess antiinflammatoriska egenskaper minskar även rodnad och irritation, vilket gör den till en oumbärlig del av hudvårdsrutinen

 • Sheasmör

  Sheasmör, utvunnet från sheaträdets nötter, är känt för sina fuktgivande och närande egenskaper.

  Rikt på antioxidanter, vitaminer och fettsyror, återfuktar det torr och sprucken hud, lindrar hudirritationer och inflammation.

  Perfekt för eksem och psoriasis, minskar det klåda och synligheten av ärr. En naturlig och kemikalie-fri produkt som skyddar och vårdat huden

 • Jojobaolja

  Jojobaolja, med stark förmåga att återfukta och skydda huden, är en icke-komedogen olja som passar alla hudtyper utan att täppa till porerna. Liknar hudens naturliga sebum, absorberas den lätt och ger en behaglig känsla.

  Med antiinflammatoriska egenskaper minskar den rodnad och irritation. Balanserar talgproduktionen, förebygger oljighet och akneutbrott. Dess vitamin E-rika sammansättning fungerar som en kraftfull antioxidant, skyddar huden från fria radikaler.

 • Solrosolja

  Solrosolja, utvunnen ur solrosfrön, är en kraftfull återfuktare och mjukgörare rik på vitamin E, en antioxidant som skyddar mot fria radikaler.

  Vitamin E minskar inflammation, förbättrar hudens hälsa och utseende. Linolsyra i solrosolja bevarar hudens fuktbalans, stärker barriärfunktionen och håller huden mjuk.

  En säker och mild ingrediens passande för alla hudtyper, inklusive känslig hud

Pentavitin
Pantotensyra
Sheasmör
Jojobaolja
Solrosolja

Handla våra fantastiska hudvårdsprodukter